Boer zegt

Wat deed ik voor dit project
Productie, pr en online kaartverkoop

Over het project
BUOG maakt al meer dan 15 jaar bijzonder locatietheater. Deze keer hebben we het project ‘Boer Zegt’ bedacht dat de bezoekers in een theatrale route langs een aantal boeren in Oost Groningen brengt. De boeren die meedoen vertellen hun eigen verhaal, dit verhaal wordt geplaatst in een theatrale context en afgewisseld met theatrale en muzikale interventies.

Over ‘Boer zegt’
Wij willen het verhaal van de hedendaagse boeren naar boven halen en theatraliseren. De gesprekken die aan de keukentafel plaats vinden, overbrengen op een publiek. Wat gebeurt er met de boer en met de gezinnen? Hoe gaan ze om met veranderingen? Welke stappen ondernemen ze? Welke nieuwe ideeën ontstaan er? Wie zijn de boeren die overblijven? Welke innovatie maken ze door?

Boer word je niet. Boer ben je. Boer is een zijn. Iemand is boer en blijft boer. Dat erf je. Van vader, grootvader en verder terug. Dat geef je door aan zoon en kleinzoon en verder door. Een boer groeit op op zijn land. Zijn land is zijn bestaan. Dat leeft en geeft leven. Het boerenleven. Het zit in de genen. Het is zijn bloed.

Planning De voorstellingen waren in maart/april 2017