Brandemar

Wat deed ik voor dit project
Het organiseren van verschillende workshops voor sport- en cultuurverenigingen met experts, de productie van de voorstelling, pr en online kaartverkoop.

Over de voorstelling
Theater op een rondvaartboot

Als publiek stapt u op in een van de oude gemeenten: Skasterlân- Gaasterlân/Sleat of Lemsterlân op de rondvaartboot. Als u aan boord komt start de voorstelling. Buiten de boot en binnen ziet u het verhaal zich afspiegelen terwijl u warm en droog zit. Na de heftige aporthiose midden op de Brandemar, waarbij schijn en werkelijkheid door elkaar gaan lopen, wordt u weer veilig terug gevaren. De drie rondvaartboten keren terug naar De Fries Meren, de nieuwe gemeente.

Hedzer is als klein jongetje opgevist uit de Brandemar en als enigst kind opgegroeid bij een schippersfamilie. Hij heeft samen met zijn vader een rondvaartbedrijf. Hiermee kunnen ze net het hoofd boven water houden. Om aan seizoensverlenging te doen heeft Hedzer bedacht om een Halloweentocht te organiseren. Deze vaartocht zit boordevol smeuïge verhalen en theatrale spookbeelden. Als de fantasiewereld langzaam vervangen wordt door realiteit, blijkt dat Hedzer heel wat anders van plan is.