Oorsprong

Wat deed ik voor dit project
Om vorm te geven aan de opdracht het 50 jarig jubileum van de Waddenvereniging te vieren, zocht ik de samenwerking met BUOG. Door te kiezen voor locatietheater in samenhang met de natuur en met de plaatselijke bevolking kon de Waddenvereniging werken aan haar relatie met de inwoners uit het gebied.

Over de voorstelling
Met de belevingsvoorstelling Oorsprong reisde BUOG langs de waddeneilanden en het vasteland van de Waddenzee. Oorsprong is een beeldende, muzikale beleving waar het publiek bij laag water meemaakt hoe schoon de stilte van de Waddenzee is. Het is een voorstelling waarbij kijken, ruiken, proeven, luisteren en voelen centraal staat. Via een koptelefoon hoort het publiek een nieuwe compositie en ziet het hoe de modder tot leven komt en de mens voortbrengt, waar de mens zich dansend opricht en weer verdwijnt in het slik.

Op de Waddeneilanden kon de voorstelling gecombineerd worden met een waddenexcursie door wadgidsen van de Waddenvereniging, die exact kunnen aanwijzen waar het leven ontstaat. Daarna reisde Oorsprong langs de vaste land kust. Op deze locaties ging het publiek na de laagwatervoorstelling naar de bewoonde kant van de dijk. Hier werd het publiek door de lokale bevolking mee op reis genomen. Met hun leven, hun verhalen en hun culturele uitingen.
BUOG